Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. Предговор

Во денешно време меѓу Караитите може да се забележи растење на националната свест, како и напори да ја научат сопствената религија и историја. Како и да е, важно е да се напомене дека на пазарот нема достапни извори кои би биле способни да предизвикаат интерес во нашите Караитски деца за нашата сопствена историја и Божјиот Закон.
Поради оваа причина, го посветив ова дело, кое содржи кратки информации за нашата историја и за основите на Караитската религија, на нашите Караитски деца, на кои им е потребен ваков вид на краток и разбирлив учебник.
Искрено ќе го почитувам секој напор да ги поправам моите грешки во оваа публикација.

 

Автор