Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. Рош ходеш (Нова месечина)

רֹאשׁ חֹדֶשׁ

Почетокот на секој месец е мал празник за Караитите, а се разликува од другите денови од месецот затоа што во текот на службата во кенаса додадени се посебни молитви.