Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. Шабат - ПРАШАЊА

Што ни наредува четвртата заповед?

Што значи зборот Шабат?

Зошто го нарекуваме овој ден Шабат?

Зошто го посветуваме денот Шабат?