Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. Празникот Шавуот (Седмици) - ПРАШАЊА

Кога го славиме Празникот Шавуот, кој е исто така познат и како Празник Седмици?

Од кој ден го почнуваме סְפִירָה - Сефира - броењето на 50-те денови?

Како уште е познат Празникот Шавуот т.е. Седмици?