Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. Десетте Заповеди - сведоштво за заедништво

 

Десетте заповеди кои Бог му ги дал на пророкот Мојсеј на Планината Синаи, биле напишани на две камени плочи.
Пет заповеди биле напишани на секоја плоча.

Овие две плочи биле сведоштво за заедништво помеѓу Бога и Израелците.