Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. Празникот Сукот - ПРАШАЊА

Кога го славиме Сукот?

Колку дена се слави Сукот?

Каков спомен представува празникот Сукот?

Што се првиот и последниот ден од овој празник?

Како го нарекуваме последниот ден од Сукот?

На кој начин Караитите го прославуваат овој празник денеска?